HR | EN
  • [IZLOŽBA]

    Modni laboratorij - izložba u Gradskom muzeju Karlovac

    15.11.2019. – 06.12.2019.

Modni laboratorij - izložba u Gradskom muzeju Karlovac

U petak 15. studenog u 19 sati u maloj dvorani Gradskog muzeja otvorena je izložba modnog brenda I.G.O.R. u autorskoj suradnji Igora Dobranića i Ivane Žanko Barna pod nazivom "Modni laboratorij".

Izložba predstavlja autorsku primjenu suvremene tehnologije u projektiranju modnih proizvoda i cjelokupnih modnih identiteta. Suvremena tehnologija digitalnog printa na tekstil omogućuje ne samo širi izbor likovnih elemenata u smislu boje i oblika, već i ukidanje ograničenja uzorkovanja što procese grafičkog oblikovanja tekstila i oblikovanja modnog rješenja čini snažnije zavisnima. Izlošci modne izložbe "Modni laboratorij" prikazuju jedinstvo likovnih i oblikovnih elemenata, ali isto tako i njihovu svojevrsnu dinamičku ravnotežu. Ne čudi stoga da je upotrijebljena koncepcija oblikovanja često u kimono kroju i njegovim varijacijama, koji se čini najprikladniji za ovakav suvremeni pristup. Pažljivim odabirom elemenata u smislu zastupljenosti volumena i pozicije te umjerenim dodavanjem ornamentacije, modni proizvodi autorskog dvojca Dobranić i Žanko Barna ističu se inovativnošću, ali u isto vrijeme ispunjavaju kulturološki zahtjev da modni izričaj bude dio (konvencionalne) društvene komunikacije, koja se ostvaruje u apstraktnim suptilnostima oblika, boje, kompozicije i dubine.

U sklopu izložbe bit će održana i jedinstvena radionica pod vodstvom Ivane Žanko Barna, koja će svim zainteresiranim srednjoškolcima pružiti mogućnost svojevrsne pripreme za prijemni ispit na Tekstilno-tehnološkom fakultetu.

Organizator izložbe i edukativnog programa je Gradski muzej Karlovac, a izložba će se moći pogledati do 6. prosinca 2019. godine.