HR | EN
 • [IZLOŽBA]

  Neokrunjeni majstor akvarela i akrila Dino Trtovac izlaže u Galeriji Vjekoslav Karas

  17.12.2020. – 31.01.2021.

  Neokrunjeni majstor akvarela i akrila Dino Trtovac izlaže u Galeriji Vjekoslav Karas

  U Galeriji Vjekoslav Karas se od 17. prosinca 2020. može razgledati izložba akvarela i akrilika akademskog slikara Dine Trtovca koji je, osim u Zagrebu, svoje umijeće i talent dugi niz godina razvijao u Parizu i Londonu. U likovnom izričaju Trtovčev opus nema sljedbenika unutar hrvatskih granica što iskustvo upoznavanja s njegovim apstraktnim djelima čini jedinstvenim doživljajem.

  Dino Trtovac je prema povjesničarki umjetnosti Ivi Körbler neokrunjeni majstor akvarela i kolorističke apstrakcije, a ovom izložbom će se po prvi puta u vidu samostalne izložbe predstaviti Karlovčanima. Trtovac je višegodišnji sudionik Hrvatskog triennala akvarela, a za izložbu u Karlovcu izabrao je šezdesetak akvarela i akrilika na platnu, između kojih se nalaze i akvareli iz njegove rane pariške i londonske faze koji do sada nisu bili izlagani javnosti.

  Dino Trtovac slikarstvo je diplomirao na Višoj pedagoškoj akademiji i na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi profesora Nikole Reisera. Krajem 70-ih godina dobiva stipendiju francuske vlade za specijalizaciju na L’École Superieure des Beaux Arts u Parizu. Sljedećih desetak godina živi u Parizu, Zagrebu i Londonu te izlaže u poznatim pariškim salonima i galerijama. Početkom 80-ih na poziv engleske vlade odlazi na specijalizaciju akvarela na Slade School of Fine Arts u London gdje otkriva tajne engleske škole akvarela.

  Trtovac je izlagao na više od pedeset samostalnih te na više stotina skupnih izložbi u zemlju i inozemstvu, a dobitnik je i velikog broja internacionalnih nagrada i pohvala za umjetničko stvaralaštvo.

  Izložba se može razgledati od 17. prosinca 2020. do 31. siječnja 2021. godine, utorkom i četvrtkom od 8 do 16 sati, srijedom i petkom od 8 do 19 sati, subotom od 10 do 16 sati i nedjeljom od 10 do 12 sati.

  Autorica izložbe je voditeljica Galerije Vjekoslav Karas i akademska slikarica Aleksandra Goreta. Izložba je financirana sredstvima Grada Karlovca.

  ***

  Prilikom posjeta ljubazno molimo sve posjetitelje da se pridržavaju uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.