HR | EN
  • [likovna radionica]

    Predstavljanje edukativne igre U vrtlogu boje i likovna radionica

    Galerija "Vjekoslav Karas" 16.11.2013. – 16.11.2013.
„Radna subota“ u Galeriji!

Predstavljanje edukativne igre U vrtlogu boje i likovna radionica

Predstavljanje edukativne igre U vrtlogu boje i likovna radionica

16. 11. 2013. održana je „Radna subota“ u Galeriji „Vjekoslav Karas“

U 10 sati je započela druga u nizu likovnih radionica za osnovnoškolce pod vodstvom likovne pedagoginje Ivane Maradin. Radionica je kroz istraživanje Kuliševih slika i kreativnu igru s bojama, kistovima, valjcima i prskalicama pridonijela senzibiliziranju sudionika za apstraktnu umjetnost. Sudjelovalo je tridesetak djece. Radovi nastali na ovoj i ostalim likovnim radionicama biti će izloženi u predvorju Galerije „Vjekoslav Karas“ od 26. do 30. studenog 2013. godine.

U 11 sati je sudionicima radionice predstavljena edukativne igra na ploči U vrtlogu boje u izdanju Gradskog muzeja Karlovac. Cilj igre je što prije stići od galerije do ateljea, pritom odgovoriti na pitanja o boji i na zabavan način utvrditi i ponoviti osnovne pojmove o boji (osnovna svojstva boja, tonska svojstva boja, kontrastna svojstva boja i miješanje boja). Igru su osmislili viša kustosica Antonija Škrtić i muzejski pedagog Marinko Pleskina, a oblikovao ju je Saša Stubičar. Ljubaznošću Vatroslava Kuliša kao podloga oblikovanju igre korišten je njegov rad na papiru, Vatrene kugle, 2013.

Boja kao takva, te kolorizam i gestualnost na Kuliševim radovima na papiru ovim edukativnim programom tematizirani su na neformalan i zabavan način. Program je realiziran sredstvima Grada Karlovca i Ministarstva kulture RH.