HR | EN
  • [edukativni program]

    Fotografska radionica - Karlovačke razglednice...

    Gradski muzej Karlovac 08.05.2014. – 28.05.2014.

Fotografska radionica - Karlovačke razglednice...

Gradski muzej Karlovac i Gimnazija Karlovac su uz izložbu Josipa Vanište organizirali fotografsku radionicu za srednjoškolce. Radionica je započela 8. svibnja 2014. godine, a sudjelovali su učenici 2D i 3F razreda Gimnazije Karlovac.

Učenici su uz vodstvo povjesničara umjetnosti Marinka Pleskine, Ilone Janči, Nataše Pavlović, i Antonije Škrtić razgledavali izložbu, razgovarali i analizirali Vaništine zapise posvećene rodnom gradu te su upoznali način na koji Vaništa likovnim jezikom ostvaruje autentično ozračje i raspoloženje.

Potom su fotografirajući svoju svakodnevnicu tijekom nekoliko dana prepoznali i na svoj način prezentirali elemente Vaništinog likovnog jezika, njegovih biografskih i svjetonazorskih preokupacija.

Nakon autorskog predstavljanja fotografija, voditelji radionice su za izlaganje na završnoj izložbi i web stranici Muzeja odabrali 14 fotografija. Nagrada za najuspješniji rad u 2D pripala je Ivanu Kuzmiću, u 3F Anamariji Cindrić te za najuspješnije predstavljanje na radionici Matei Špruk iz 3F.

Izložba je otvorena u Maloj dvorani Gradskog muzeja u srijedu, 28. svibnja 2014. u 19.30 sati, a može se pogledati do 15. lipnja 2014. godine.

Gradski muzej Karlovac zahvaljuje svim sudionicima radionice.

Radionica je ostvarena sredstvima Grada Karlovca