HR | EN
  • [likovna radionica]

    Kreativne radionice za djecu uz izložbu Daniela Butale

    Galerija "Vjekoslav Karas" 10.07.2014. – 11.07.2014.

Kreativne radionice za djecu uz izložbu Daniela Butale

U četvrtak i petak, 10. i 11. Srpnja 2014. godine u Galeriji „Vjekoslav Karas“ održane su zabavno - kreativne radionice za djecu nadahnute stvaralaštvom Daniela Butale.

Prva radionica posvećena je kukcima - najčešćem motivu na izložbi. Nakon upoznavanja s nekoliko crtica iz Butaline biografije i razgleda izložbe, poveo se razgovor o tome kako izgledaju Butalini kukci, koja je razlika između nacrtanih kukaca i onih koje susrećemo u prirodi. Podsjetili smo se i junaka iz crtića, filmova, priča, romana u kojima glavnu ulogu imaju kukci ili transformacija u kukce. Nakon razgovora, djeca su dobila zadatak da nacrtaju sebe, svoje emocije, mane, vrline pa i fizičke osobine u obliku kukca. Radovi su izloženi u predvorju Galerije.

Druga radionica, posvećena letačima, inspirirana je s Butalinim ciklusom crteža posvećenom Ikaru, mitsom letaču i jednim od omiljenih motiva u umjetnosti.

Prema legendi, Ikarov otac Dedal izradio je umjetna krila kojima su pobjegli iz zatočeništva. Djeci je ispričana priča o Ikaru i Dedalu te im je prikazana kratku edukativna animacija mita. Nakon toga su polaznici uz pomoć voditeljice radionice prionula izrađivanju malih zmajeva za odnijeti doma i jednog velikog zmaja koji je ostao izložen u predvorju Galerije kao uspomena na radionicu. Vrijeme nažalost nije bilo sklono puštanju izrađenih nebeskih letača, no vjerujemo da će se tijekom ljeta ipak uspjeti poletjeti.

Obje radionice osmislila je vodila muzejska pedagoginja na zamijeni Matea Galetić. Sudjelovanje je bilo besplatno, a materijal osiguran. Na radionicama je sudjelovalo dvadesetero djece.

Radionica je realizirana sredstvima Grada Karlovca.