HR | EN
  • [radionica]

    Izrada i postavljanje zimskih hranilica za ptičice

    Gradski muzej Karlovac 18.12.2015.

Izrada i postavljanje zimskih hranilica za ptičice

U okviru najave otvorenja izložbe grafika, slika i skulptura istaknutog slovenskog umjetnika Vladimira Makuca Gradski muzej Karlovac na rođendan Gradskog muzeja organizirao je ekološko - kreativnu radionicu izrade i postavljanja hranilica za ptice za osnovnoškolce nadahnutu Makučevim omiljenim motivom ptice u pejzažu.

Radionica izrade i postavljanje hranilica za ptice namijenjena učenicima nižih razreda osnovne škole u cilju jačanja ekološke svijesti te osjećaja za sklad i ljepotu. Polaznici radionice upoznali su se motivom ptice u opusu Vladimira Makuca, nakon čega je pripovjedačica Nataša Vojnović (Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačič“) ispričala priču Nade Iveljić: Dječak i ptica. Nakon razgovora s polaznicima radionice uslijedila je izrada i postavljanje hranilica.

U radionici su sudjelovali učenici OŠ "Grabrik", nakon čega su zajedno s ravnateljicom svoje škole gđom. Željkom Skot primili priznanje za najrevnije sudjelovanje na muzejskim programima tijekom protekle godine koje ime je u u ime Gradskog muzeja uručila ravnateljica Muzeja.