HR | EN
  • [edukativni program]

    Ja, ja i ponovno ja - radionica

    Galerija "Vjekoslav Karas" 05.05.2017.

Ja, ja i ponovno ja - radionica

Ja, ja i ponovno ja / radionica

5. 5. 2017., 10:00

Nakon razgleda izložbe uz pomoć radnih materijala, praktičnim radom su istražene tajne tehnike fotomontaže – rekompozicije.

Potaknuti vizualnim otkrivanjem različitih položaja tijela na izloženim autoportretima i istraživanjem neobičnosti u samoprikazivanjima pojedinih umjetnika polaznici su promatrali te fotografirali i crtali vlastititi lik i osobnost iz različitih kuteva gledanja (kubistički način), a likovni zadatak bio je izrezati tako nastale selfije / autoportrete u fragmente te ih rekomponiranjem spojiti u zanimljivu, dinamičnu i neobičnu kompoziciju (kubistički način).

Sudionici su osvijestili pojam o sebi izrađujući autoportret, istražili su mogućnosti stvaranja kompozicije fotografiranjem, kolažiranjem i fotomontiranjem, osvijestili su kako 3D izraziti pomoću 2D medija te su otkrivali složenost prostornih odnose.Spoznali su da je fotografija način umjetničkog izražavanja te osvijestili važnost vizualne komunikacije kojom se koristimo u svakodnevnom životu.

Na kraju radionice poveden je razgovor o radovima koji su tijekom trajanja izložbe Autoportret / Selfie izloženi u predvorju Galerije.

Na radionici je sudjelovalo 26 učenika 8. a razreda iz OŠ Grabrik. Radionicu je osmislila i vodila Iris Poljan.

Ostvarene autoportrete pogledajte u fotogaleriji.

Program svih radionica:

Edukativni program uz izložbu Autoportret / Selfie