HR | EN
 • [edukativni program]

  24. Edukativno muzejska akcija, Dan povijesti i Međunarodni dan muzeja

  18.04.2019. – 18.05.2019.

  24. Edukativno muzejska akcija, Dan povijesti i Međunarodni dan muzeja

  Travanj i svibanj u Gradskom muzeju Karlovac bit će ispunjeni edukativnim aktivnostima. Kao i svake godine 18. travnja počinje 24. Edukativno muzejska akcija. Ovogodišnja akcija posvećena je kulturi prehrane, zdravstvenim i prehrambenim vrijednostima namirnica u različitim društvima i različitim vremenskim razdobljima s čime će se posjetitelji moći upoznati na radionicama i predavanju.

  U petak, 17. svibnja 2019. godine obilježava se Dan povijesti u sklopu šestog Festivala povijesti Kliofest 2019. u organizaciji Hrvatskog nacionalnog odbora za povijesne znanosti, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Hrvatskog državnog arhiva te Društva za hrvatsku povjesnicu.

  Program se provodi u suradnji s OŠ Dubovac, Gimnazijom Karlovac, Ekonomsko-turističkom školom Karlovac i Glazbenom školom Karlovac.

  Cilj programa je popularizacija povijesti.

  Kroz niz radionica i predavanja upoznat će se javnost, prvenstveno djecu, čime se povjesničari bave, pokazati da svaka znanost ima povijesnu dimenziju, da povijest može biti i je i zabavna i zanimljiva, te im ukazati na važnost pomoćnih povijesnih znanosti, istraživanja povijesnih izvora i razvijanja kritičkog mišljenja.

  A za Međunarodni dana muzeja, u subotu 18. svibnja omogućen je besplatan ulaz na svim muzejskim lokacijama.

  Svi programi su besplatni, a sav materijal za radionice je osiguran.

  Informacije i prijave: Karlo Mandić - karlo.mandic@gmk.hr, 098 957 1425

  Dobro došli!

  ***

  Program događanja