HR | EN
  • [edukativni program]

    Dječje radionice u sklopu 8. Hrvatskog triennala akvarela

    19.07.2019. – 25.07.2019.

Dječje radionice u sklopu 8. Hrvatskog triennala akvarela

U sklopu nacionalne likovne manifestacije „8. Hrvatski triennale akvarela“ Gradski muzej Karlovac u petak, 19. 7. 2019. u 10 sati i četvrtak, 25. 7. 2019. u 10 sati u Galeriji „Vjekoslav Karas“ organizira radionice za djecu. Radionice su prilagođene djeci od 6 do 14 godina.

Sudionici radionica prvo će pod stručnim vodstvom akademske slikarice i voditeljice Galerije Aleksandre Gorete pogledati izložbu, upoznati se s motivima izloženih likovnih djela te sa samom tehnikom akvarela. Razgovarat ćemo o tome kako slikari koriste boje, kako biraju motive i što nam slike govore. Nakon razgleda izložbe sudionici će u postavu stvarati svoja djela u tehnici akvarela koja će kasnije biti izložena.

Cilj radionica je da se djeca uz pomoć stručnjaka upoznaju s tehnikom akvarela te ih tako potaknuti na razvoj kreativnog izražavanja. Prijave na radionice se vrše putem e-mail adrese: tatjana.tomicic-gersic@gmk.hr ili na broj mobitela: 099 545 6809 – Tatjana Tomičić Geršić, muzejski pedagog. Materijal za radionice osigurava Gradski muzej Karlovac, a sudjelovanje je besplatno.