HR | EN
  • [edukativni program]

    Inkluzivna likovna radionica prostornog istraživanja - izrada makete akvarija

    27.08.2019.

Inkluzivna likovna radionica prostornog istraživanja - izrada makete akvarija

U susret izložbi "GLEDAM DODIROM"

Inkluzivna likovna radionica prostornog istraživanja

Izrada makete akvarija

Organizatori: Gradski muzej Karlovac i JU Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac

Partner: Centar za odgoj i obrazovanje Vinko Bek, Zagreb

Mjesto: JU Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac, Branka Čavlovića Čavleka 1a, edukacijska dvorana

Vrijeme: 27.8.2019., 17.00 sati

Trajanje: 90 minuta

Korisnici: obiteljska radionica za djecu od 5 do 15 godina i mame, tate, bake i djedovi ili druga odrasla osoba u pratnji koja se želi pridružiti

Broj korisnika: do 15 djece + pratnja

Prijave: na telefon 047 659 112 ili info@aquariumkarlovac.com

Voditeljica: Tanja Parlov, profesor likovne kulture, COO Vinko Bek, Zagreb

Stručna suradnica: Lana Bede, prof., viša muzejska pedagoginja, Gradski muzej Karlovac

Ova specifična radionica uvest će nas u svijet likovnog izražavanja osoba oštećena vida i najaviti izložbu „Gledam dodirom” koja se 18. rujna 2019. otvara u Galeriji Vjekoslav Karas, Lj. Šestića 3 u Karlovcu.

Kroz radionicu upoznajemo slijed usvajanja likovnog jezika prihvatljivog osobama oštećena vida. Prvo se bavimo gradnjom prostora, zatim plošnim oblikovanjem, potom površinama i bojama i na kraju crtežom. Pod vodstvom likovne pedagoginje Tanje Parlov svaki polaznik će izraditi svoju maketu akvarija - prostora u kojem žive ribice. U drugom djelu radionice istražujemo zanimljive površine i boje njegovih stanovnika. Na kraju crtamo i postavljamo ribice u prostor.

Ova radionica ima i ekološki karakter jer koristimo i stare novinske papire - recikliramo. Radionica je namijenjena obiteljima pa na njoj mogu sudjelovati i mali i veliki, od 5 do 70 ili više godina, svih vidnih sposobnosti. Sudjelovanje je besplatno,a dolazak je potrebno najaviti na telefon 047 659 112 ili info@aquariumkarlovac.com. Trebate ponijeti samo malo mašte i puno znatiželje.

***

Radionica je dio edukativnog programa „Gledam dodirom“ Gradskog muzeja Karlovac financiranog iz javnih potreba u kulturi grada Karlovca u sklopu muzejsko-galerijske djelatnosti 2019. Program se održava pod pokroviteljstvom Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Republike Hrvatske.