HR | EN

Edukativni program u izložbu Od sjemena do stola

Edukativni program uz izložbu „Od sjemena do stola”

U našem muzeju ovo predbožićno vrijeme protječe vrlo kreativno na radionicama koje smo organizirali za predškolce i osnovnoškolce.

Etnološka izložba Od sjemena do stola autorice Nikoline Belančić Arki upoznaje nas s poslovima u polju, alatima kojima se seljak služio pri obradi tla, sijanju i žetvi te nas uvodi u običaje vezane uz rad u polju. U sklopu izložbe, a u skladu s predbožićnim vremenom organizirali smo brojne radionice na kojima učimo izraditi ukrase za bor od komušine, mijesiti i ukrašavati božićni kruh te izrađivati žetveni vijenac. Hvala svim našim sudionicima na odazivu, a neke od radova njihovih vrijednih ruku moći ćete vidjeti na našem božićnom drvcu u Gradskom muzeju Karlovac.

Do sada smo održali tri radionice – dvije radionice izrade ukrasa za bor od komušine, na kojima su sudjelovala djeca 3. i 4. razreda OŠ „Dragojla Jarnević“ i jednu radionicu izrade božićnog kruha, na kojoj su sudjelovala djeca iz vrtića Grabrik. Pred nama su još sljedeće radionice:

10. 12. 2019. u 8.00 – Izrada ukrasa za bor od komušine – 2. razred OŠ „Braća Seljan“

12. 12. 2019. u 10.00 – Izrada žetvenog vijenca – 2. razred OŠ „Braća Seljan“

13. 12. 2019. u 10.30 – Izrada božićnog kruha – Dječji vrtić Rakovac

Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a vode ih kustosica Nikolina Belančić Arki, muzejska pedagoginja Tatjana Tomičić Geršić i suradnica Biserka Marčinko.