HR | EN
  • [edukativne radionice]

    Edukativni program uz izložbu Slike našega kraja

    18.12.2019. – 08.03.2020.

Edukativni program uz izložbu Slike našega kraja

U Galeriji „Vjekoslav Karas“, u sklopu proslave 115-og rođendana Gradskog muzeja Karlovac otvorena je izložba „Slike našega kraja“ - izložba slika motiviranih karlovačkim krajem iz javnih i privatnih zbirki. Tijekom tromjesečnog trajanja izložbe organizirana je kreativna radionica „Radosni vrbik“ namijenjena učenicima osnovnih škola.

Nakon uvodnog razgleda izložbe s posebnim osvrtom na drvo vrbe kao česti motiv na izloženim slikama Petra Grgeca, Alfreda Krupe, Marijana Detonija i Ljudevita Šestića i motivacijskog razgovora sudionici su izrađivali vrbine grančice od žice i krep papira, raznobojnog hamer papira i ljepila. Učenici OŠ Grabrik su svoje grančice izložili u izložbenom prostoru kao grupnu prostornu instalaciju dok su učenici drugih škola svoje grančice ponijeli u učionice i njima ukrasili školske prostore. Radionicu su osmislile i vodile Ivana Maradin i Antonija Škrtić. Kreativna radionica „Radosni vrbik“ održana je devet puta, na njoj je sudjelovalo više od 160 učenika karlovačkih osnovnih škola – OŠ Dubovac, OŠ Grabrik i OŠ Švarča.

Za učenike srednjih škola priređen je radni listić kao pomoć pri upoznavanju i razumijevanju izloženih djela te usmjeravanju pažnje prilikom posjeta izložbi. Listić su priredile Nataša Pavlović i Antonija Škrtić, a vizualno oblikovao Robert Šimrak. Izložbu je uz pomoć listića razgledalo 27 organiziranih grupa srednjoškolaca.

Gradski muzej Karlovac zahvaljuje svim učiteljima i nastavnicima na trudu oko organizacije posjeta izložbi. Edukativni program je financijski potpomognut sredstvima Grada Karlovca.