HR | EN
 • [edukativni program]

  25. EMA – Ljubav u Gradskom muzeju Karlovac

  07.12.2020.

  25. EMA – Ljubav u Gradskom muzeju Karlovac

  Nije veljača, a mi smo zaljubljeni preko ušiju. Gradski muzej Karlovac i ove godine sudjeluje u Edukativno-muzejskoj akciji Hrvatskog muzejskog društva šireći ljubav prema kulturnoj baštini. Ove godine muzeji su se okrenuli temi ljubavi.

  Mi smo se u sklopu akcije potrudili prenijeti priče o ljubavi iz muzeja i stalnog postava Starog grada Dubovca na naše digitalne kanale. Na službenom YouTube kanalu Gradskog muzeja Karlovac možete pronaći online radionicu “Ljubav prema ukrašavanju“, uz koju možete steći osnovni uvid u početke izrade nakita te kod kuće izraditi svoj nakit. Nakon što izradite vlastiti prapovijesni nakit na našem YouTube kanalu naučite više o svijetu kukaca kroz online predavanje “O ljubavnom životu kukaca“.

  Na službenoj Facebook stranici Gradskog muzeja Karlovac postavili smo nagradni natječaj koji razotkriva jednu od najljepših ljubavnih priča, onu o Apoloniji Lang i Krsti I Frankopanu čiji se prikaz nalazi na Starom gradu Dubovcu u postavu izložbe „Oko Kupe i Korane“. Cjelokupnu priču o ljubavi Apolonije i Krste pročitajte pod romantičnim naslovom "Viteška ljubav" na sljedećoj poveznici.