HR | EN
 • [edukativna akcija]

  26. Ema – Edukativna muzejska akcija u Gradskom muzeju Karlovac

  30.04.2021. – 30.06.2021.

  U tijeku

  26. Ema – Edukativna muzejska akcija u Gradskom muzeju Karlovac

  Do 30. lipnja 2021. godine Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva organizira 26. uzastopnu Edukativnu muzejsku akciju, pod zajedničkom temom „Iz/Van/Red/No!”.

  Gradski muzej Karlovac i ove godine sudjeluje u Edukativnoj muzejskoj akciji Hrvatskog muzejskog društva. Tema ovogodišnje akcije jest „Iz/Van/Red/No!”, tema koja u potpunosti reflektira novonastalu situaciju u kojoj su se našli brojni građani i institucije, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, a u kontekstu nedavnih posljedica razornog potresa i epidemioloških ograničenja. Tema ima više načina i razina tumačenja – npr. „izvan reda”; „izvanredno” u pozitivnom i u negativnom smislu i sl.

  Gradski muzej Karlovac program provodi online i uživo.

  PROGRAM GRADSKOG MUZEJA KARLOVAC:

  ONLINE KVIZ „VRATA ZVIJEZDE“

  Online kviz „Vrata zvijezde“ možete zaigrati otvaranjem linka na vašim računalima. Nakon pokretanja kviza na svom računalu dobiti ćete kod koji je potrebno upisati na Internet stranici https://kahoot.it/ na svom mobilnom uređaju. Nakon toga kviz se pokreće i možete odgovarati na pitanja.

  VODSTVA IZLOŽBOM „VRATA ZVIJEZDE“

  Besplatno stručno vodstvo po izložbi "Vrata zvijezde in situ" kustosice Arheološkog odjela Matee Galetić i kustosa Kulturno-povijesnog odjela Igora Čuliga na otvorenom na tri punkta u gradu.

  OTMICA U GALERIJI

  Iz Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda u goste nam dolazi „Otmica u galeriji“ u izvedbi Kazališne družine „Ivana Brlić-Mažuranić“. Riječ je o uzbudljivom spoju kazališne predstave i escape room-a u kojoj umjetnička djela iz galerije „oživljuju“, a gledatelji moraju riješiti zagonetke kako bi spasili kipara Ružića prije eksplozije tempirane bombe.

  Datumi održavanja vodstava izložbom „Vrata zvijezde“ i izvedbe „Otmica u galeriji“ bit će naknadno objavljeni na web stranici i Facebook stranici Gradskog muzeja Karlovac.