HR | EN
Najbrbljaviji muzejski lik u Gradskom muzeju Karlovac - Tjedni izbor zapisa naših posjetitelja

Muzejske pričalice - edukativna muzejska akcija povodom Međunarodnog dana muzeja 2013.

Već 18. godinu za redom Hrvatsko muzejsko društvo i muzeji širom Hrvatske organiziraju muzejsku edukativnu akciju povodom Međunarodnog dana muzeja koji se obilježava 18. svibnja.

Ovogodišnja okosnica su Muzejske pričalice, a Gradski muzej Karlovac se u akciju uključio s posebnim edukativnim programom pod nazivom Najbrbljaviji muzejski lik u Gradskom muzeju Karlovac namijenjenim djeci školskog uzrasta, posebno viših razreda osnovnih škola (5.-8. razred). Pozivamo sve mlade posjetitelje da se od 18. travnja do 15. svibnja na stalnom postavu našega Muzeja na Strossmayerovom trgu 7, i osobno upoznaju s bogom Apolonom, sv. Jurjom, Ivanom Mažuranićem, carem Franjom Josipom I. i istraživačem Jankom Mikićem, te da osmisle priču o tome što bi oni mogli ostvariti u svom životu, a da se za 100 godina o njima priča u muzeju. Na našoj web stranici ćemo tijekom trajanja akcije objavljivati najbolje i najduhovitije priče, a na kraju ćemo najuspješnijeg autora nagraditi didaktičko edukativnom zemljopisnom slagalicom Afrika.

Hrvatsko muzejsko društvo poziva sve posjetitelje da prigodom posjeta muzeju ispune poseban kupon 18. edukativne akcije Muzejske pričalice te na taj način steknu mogućnost sudjelovanja u nagradnom izvlačenju koje će se održati na završnoj svečanosti akcije 18. svibnja 2103. u Arheološkom muzeju u Zagrebu.

Tjedni odabir zapisa naših posjetitelja

18.04.-25.04.2013.

Iva D. (3. razr.):

Za 100 godina ljudi bi čitali moje spisateljske i gledali moje slikarske radove. Uz to bih bila i prva predsjednica koja bi ostavila važan trag u hrvatskoj povijesti. Moje ime i moji radovi bi bili poznati diljem svijeta.

Gordan V. (3. razr.):

Ja bih mogao pokrenuti neku bunu i poslije toga bi svima bilo bolje, a ja bih postao povijesni lik.

25.04.-02.05.2013.

Lovro B. (3. razr.)

Sebe vidim kao slikara čije će umjetnine za sto godina biti dio ovoga muzeja, akustosi će ih proučavati.

Katarina P. (3. razr.)

Ja bih tjela napraviti da Hrvatska postane razvijena zemlja i da nema gospodraske krize te da ulaskom u Europsku uniju Hrvatska ima bolju budućnost.

Tamara M. (3. razr.)

Ja bih bila operna pjevačica i bavila bih se umjetničkom fotografijom...

Janko P. (3. razr)

Želim postati dipl. ing. šumarstva, a za 100. godina bih se želio naći u Muzeju kao zaslužni predstavnika struke.

02.05.-12.05.2013.

Karolina K. (4. razr.)

Da za 100 godina budem u muzeju trebam otići u svemir i istražiti nepoznate planete.

Deni I. (3. razr.)

Voljet će me moja obitelj i pamtiti sljedećih 200 godina, a ne 100.

Matea M. (2. razr.)

Ja bih htjela biti poznati likovni umjetnik. Izrađivala bih skulpture i slikala slike. Sad upravo radim od gline 3D Stari grad Dubovac. Radim i od svakavih materijala kreacije. Slika slike. I po tome želim da me pamte.

Nika V. (2. razr.)

Ja ću kad odrastem raditi na tome da u Hrvatskoj bude više ustanova za beskućnike i više domova za djecu bez roditelja i da se u Karlovcu podigne spomenik braći Seljan.

Svebor C. (1. razr.)

Trebao bih otkriti neku novu tvar ili energiju.

Luka V.

Ja ću kad odrastem napraviti da u Karlovcu bude trg Nikoli Tesli.

Toni K. (6. razr.)

Ja bih postao najbolji košarkaš NBA lige. Želio bih biti poznat kao najveća košarkaška legenda i kao čarobnjak s loptom. Izumio bih neke nove poteze po kojima bih bio poseban i prepoznatljiv. Nadam se da će se to u nekoj dalekoj budućnosti i dogoditi. A do tada ću se truditi da postanem najbolji od najboljih.