HR | EN
 • [DOGAĐANJA]

  Predstavljanje časopisa Glas i edukativne igre Škatuljica

  18.12.2017.

  Predstavljanje časopisa Glas i edukativne igre Škatuljica

  U sklopu obilježavanja Dana gradskog muzeja Karlovac, u utorak, 18. prosinca 2017. godine predstavljena je edukativna igra memorije Škatuljica i 14. broj časopisa Glas Gradskog muzeja Karlovac.

  Edukativna igra memorije pod nazivom Škatuljica sadrži karte s ilustracijama i fotografijama koje sačinjavaju deset parova. Ilustracije i fotografije na kartama vezane su za stalni postav Muzeja. Pobjednik igre je onaj koji upari najviše odgovarajućih karata. Učenici trećeg razreda OŠ Švarča obišli su stalni postav muzeja, a nakon toga u igri memorije pokazati što su naučili. Ovogodišnja zahvalnica za sudjelovanje u muzejskim programima dodijeljena je OŠ Švarča.

  Tema časopisa Glas su izazovi muzejske pedagogije. Iskustva iz svojih muzeja s nama su podijelili viši muzejski pedagog Gradskog muzeja Sisak Marijan Bogatić, muzejska pedagoginja Muzeja grada Koprivnice Maša Zamljačanec, Iva Kožnjak iz Muzeja Croata insulanus Grada Preloga te kustosica Hrvatskog prirodoslovnog muzeja Vlatka Mičetić Stanković. Redovite rubrike donose tekstove o muzejskoj djelatnosti tijekom 2017. godine. Časopis su uredili Luka Čorak i Matea Galetić, a predstavili Igor Čulig i Matea Galetić. Dizajn ovitka osmislili su Sandra i Mladen Bolfek, a prijelom i tisak časopisa Tiskara Pečarić & Radočaj d.o.o.

  Tijekom 2017. godine, već tradicionalno, mladi posjetioci muzeja rješavali su Muzejsku pitalicu. Papiriće sa svojim odgovorima ubacivali su u kutiju. Ove godine najsretnije bile su Ana Pleš i Ema Grijak, kojima su uručene prigodne nagrade.

  Program je, u slavljeničkom ruhu, završio tortom.

  ***

  Preuzmite ovogodišnje izdanje časopisa Glas:

  Glas GMK br. 14