HR | EN
  • [DOGAĐANJA]

    Zatvaranje izložbe "Mladi karlovački umjetnici"

    24.06.2020.

Zatvaranje izložbe "Mladi karlovački umjetnici"

U Galeriji „Vjekoslav Karas“ se u srijedu, 24. lipnja 2020. godine u 19 sati zatvorila izložba „Mladi karlovački umjetnici“. Publika se na izložbi u galeriji posljednjih mjeseci mogla upoznati s djelima dvojice veoma zanimljivih karlovačkih slikara nove generacije – Bojana Kiskija i Alena Sirbubala.

U posljednjih desetak godina niz mladih Karlovčana diplomiralo je na umjetničkim akademijama. Ovaj izložbeni ciklus je započet u želji da se mladim umjetnicima pruži prilika za galerijsko izlaganje. U sklopu edukativnog programa izložbe autori su osmislili online radionice koje se mogu popratiti na Youtube kanalu Gradskog muzeja Karlovac.

Akademski slikari Bojan Kiski i Alen Sirbubalo publici su putem online radionica predstavili različite likovne tehnike. Kiski je u sklopu edukativnog programa izložbe održao radionicu „Osnove grafičkog crteža i zračnog kista“, dok je Sirbubalo radionicom „Mrtva priroda“ predstavio tehniku crteža i slikanja.

Autorica izložbe „Mladi karlovački umjetnici“ je voditeljica Galerije „Vjekoslav Karas“ i akademska slikarica Aleksandra Goreta, a likovno oblikovanje izložbe potpisuju Aleksandra Goreta, Bojan Kiski i Alen Sirbubalo.

Izložba je ostvarena financijskim sredstvima Grada Karlovca.