HR | EN
 • [DOGAĐANJA]

  Predstavljen 3D prikaz Starog grada Dubovca

  29.09.2021.

  Predstavljen 3D prikaz Starog grada Dubovca

  U organizaciji Grada Karlovca i Gradskog muzeja Karlovac na Starom gradu Dubovcu je u srijedu, 29. 9. 2021. održana prezentacija 3D prikaza Starog grada. Maketa je realizirana u okviru europskog projekta „FORTITUDE - Historical Fortresses Intensifying Cross-Border Tourism Development“ u kojem uz Karlovac sudjeluju i Šibenik, Banja Luka, Herceg Novi i Bar.

  Maketa je postavljena na prvom katu izložbenog prostora Starog grada Dubovca, a koristit će se kao turistička scenografija i alat za tumačenje povijesnih činjenica. Nova atrakcija za sve uzraste originalna po tome što utvrdu vjerno "interpretira" do najsitnijeg detalja.

  Ono što u sklopu projekta slijedi jest izrada taktilne mape za slijepe i slabovidne osobe te manifestacija Noć tvrđava na svakoj tvrđavi gradova partnera, postavit će se interaktivni digitalni kiosk kod Nacionalnog svetišta Sv. Josipa s informacijama i zabavno-turističkim sadržajem o Dubovcu i Karlovcu, u izradi je 8 viteških oklopa, a osmišljena je i tematska turistička staza utemeljena na fortifikacijskoj baštini.